Proposta de millora del suport en xarxa als centres docents

Autors/ores

  • Elena Anton EAP Badalona, sector B
  • Carles Monereo Departament Psicologia de l’Educació. Universitat Autònoma de Barcelona

Resum

En la perspectiva de l'educació des d'una dimensió social pren una major rellevància la concreció d'espais per a la coordinació. L'increment de contextos de treball compartit, indica la necessitat de disposar de procediments que guiïn i organitzin les interaccions de la "diversitat" de professionals i serveis en els entorns comuns.

Les funcions dels EAP, avaluació, assessorament i orientació s'acompanyen de les tasques de la coordinació definida en dues dimensions: entre els professionals d'un mateix equip i / o servei, per gestionar el treball conjunt i la d'aquests amb diversos serveis - educatius , socials i de salut - que interactuen en el mateix territori amb l'objectiu de col·laborar amb els centres docents per millorar l'atenció de l'alumnat.

Mitjançant la descripció d'una experiència de treball col·laboratiu, es reflexiona sobre la coordinació, interna i externa, i es proposa un instrument en format d'aplicatiu informàtic que millori l'aportació en xarxa dels serveis de l'entorn als centres docents.

Referències

BADIA, A. MAURI, T. i MONEREO, C. (coord.) (2004) La práctica psicopedagógica en educación formal. Barcelona: EDIUOC.

BADIA, A. MAURI, T. i MONEREO, C. (coord.) (2006) La práctica psicopedagógica en educación no formal. Barcelona: EDIUOC.

BASSEDES, E.; BONALS, J. i altres (2000): L’assessorament psicopedagògic a Catalunya. Trajectòria dels equips d’assessorament psicopedagògic. Barcelona: Graó.

BONALS, J. (2005): Assessorament psicopedagògic: Actuacions pròpies, impròpies i perverses. Àmbits de Psicopedagogia, 13; 48-50.

COLLET, J.; BENITO, R. i SUBIRAT, J. (2008): Les potencialitats de l’Entorn en educació. Àmbits de Psicopedagogia , 22. 7.

MONEREO, C. i SOLÉ, I. (1996): El asesoramiento psicopedagogico: una perspectiva profesional y constructivista. Madrid: Alianza Editorial.

SENTÍS VAYREDA, F. (2006): Els EAP i els Serveis Educatius. Àmbits de Psicopedagogia ,18. 3-4.

Descàrregues

Publicades

25.02.2020

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació