Benestar docent

Autors/ores

  • Maria Pau González Gómez de Olmedo Membre del Grup d’Investigació en Estrès i Salut (GIES). Unitat de Psicologia Bàsica del Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l’Educació de la UAB. Membre dels equips Cuidem-nos i de Competència Social de l’ICE de la UAB

Resum

En els centres educatius trobem un reflex de les diferents realitats presents a la societat. Aquesta diversitat genera un lògica discrepància d'interessos que no sempre és fàcil de gestionar. Tots els protagonistes que conviuen en l'àmbit educatiu interactuen entre si constantment. Com en tot sistema, les modificacions de qualsevol element repercuteixen en els altres. La nostra manera de pensar no sempre contempla aquesta realitat variada i interdependent i les estratègies per afrontar les dificultats poden tenir "efectes secundaris" no desitjats.
Volem, necessitem, sentir-nos bé; saludables. Gaudir del dia a dia. Els éssers vius sempre han lluitat per la seva supervivència davant els reptes quotidians amb dues formes de resposta: l'afrontament o la fugida, la famosa fòrmula de "fight or fly". La intel·ligència, en sentit adaptatiu i vital, comporta saber fer l'elecció correcta. I si aquesta és la d'afrontar el repte, cal saber triar els recursos i la forma que ens permeti fer-ho amb èxit.

Descàrregues

Publicades

01.07.2006

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació