L' alumnat que presenta Trastorns Generalitzats del Desenvolupament

ACÀCIES: una manera de fer

Autors/ores

  • Carme Hortal Espi Mestra i psicòloga. Assessora psicopedagògica unitat Acàcies del CEE Font de l’Abella. EAP Gironès-Est

Resum

Acàcies és una unitat específica destinada a l'alumnat amb TGD de l'CEE Font de l'Abella de Girona, allí es porta a terme un projecte d'intervenció entre el CSMIJ i l'equip educatiu especialitzat. A través d'aquesta col·laboració poden atendre d'una manera global i integrada les necessitats educatives i terapèutiques que presenten els alumnes i les seves famílies. Des d'aquesta unitat s'ofereix escolarització a jornada completa, escolaritzacions compartides i col·laboració amb els EAPS de la zona per a la valoració i assessorament de l'alumnat amb TGD d'altres escoles.
Aquesta col·laboració entre Educació i Salut ha generat una experiència docent i terapèutica que valorem molt positivament. El treball conjunt ens permet millorar la comprensió del TGD, l'atenció als alumnes i les seves famílies i trobar noves estratègies d'atenció compartida (EAP, CSMIJ, Educació Especial, E. Ordinària ...) per avançar en la identificació, el respecte i l'educació en la diferència d'aquests nens i adolescents.

Referències

BASSEDAS, E.; HUGUET, T.(2005): “L’alumnat amb Trastorn Mental greu (TMG) a l’escola”. Àmbits de Psicopedagogia, núm. 13, p. 37-39.

BRUN J.M.; Villanueva, R. (2004): Niños con autismo. Experiencia y experiencias. València: Promolibro.

ESTELLER, R.M.(2003): Entre dos silencis . Barcelona: Baula.

GARANTO, J.; PAULA, I(2003): L’alumnat amb trastorns generalitzats del desenvolupament. Documents d’Educació Especial núm. 16. Barcelona: Dept. d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya.

RIVIÈRE, A.; MARTOS, J. -comp.- (1998): El tratamiento del autismo. Madrid: IMSERSO.

VERDAGUER, M.A.; BUSQUETS, M.; LLVINA, M.A.; SALA, A.; ANTÚNEZ, E.(1998):Una experiencia de escolarización compartida. Aula de Innovació Educativa, núm76, p.58-61.

Descàrregues

Publicades

15.01.2006

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació