Grups reduïts en un centre ordinari: una fórmula d'escolarització d'alumnes amb NEE a l'etapa secundària

Autors/ores

  • Carles Pinar García Psicopedagog, IES Josep Mestres i Busquets

Resum

El present article exposa una experiència d'escolarització d'alumnes amb discapacitat en un centre ordinari de secundària obligatòria, l'institut Josep Mestres i Busquets. L'article està organitzat en tres apartats que responen als següents propòsits:
En primer lloc, comunicar una experiència educativa estable i, pel que sabem, bastant particular en el nostre panorama educatiu. A aquest propòsit respon l'apartat "L'EXPERIÈNCIA, UNA REALITAT".
En segon lloc, emmarcar-la dins del "Pla Director d'Educació Especial" de Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per tal d'identificar com queda reflectida en ell. L'apartat corresponent es titula "L'EXPERIÈNCIA I EL PLA DIRECTOR".
En tercer lloc, aportar algunes idees que partint d'una visió crítica, permetin definir les "bondats" i els "perills" que hem observat al llarg d'aquests anys, perquè puguin tenir-se en compte per part d'altres instituts, equips psicopedagògics, famílies d'alumnes o, per la pròpia administració educativa, a l'impulsar processos o propostes similars. Aquest últim apartat es titula "REFLEXIONS I PROPOSTES".

Descàrregues

Publicades

01.07.2004

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació