Projecte BRÚIXOLA: l'experiència d'un Programa de Diversificació Curricular amb èxit

Autors/ores

  • Marta Castellà i Riera Professora d’Orientació Educativa. Institut d’Educació Secundària Miquel Bosch i Jover. Artés
  • Victòria Serra Terzi Professora de Biologia i d’Atenció a la Diversitat. Institut d’Educació Secundària Miquel Bosch i Jover. Artés

Resum

Fa sis cursos acadèmics, l'institut Miquel Bosch i Jover va iniciar un projecte de diversificació curricular (aula oberta) anomenat Brúixola, destinat a un determinat col·lectiu d'alumnes de 4t d'ESO desmotivats i amb problemes per seguir els continguts de l'aula ordinària , la qual cosa els impedeix graduar-se. Amb aquesta mesura d'atenció a la diversitat es pretén motivar aquests alumnes en un grup reduït (màxim 15) perquè puguin obtenir el graduat en ESO i orientar-los cap a un CFGM o cap a la inserció en la vida laboral.

Aquest projecte comporta una organització curricular i un horari de permanència en el centre diferent a la resta d'alumnes, ja que conjuga l'escolaritat ordinària amb altres activitats externes al centre. A més, compta amb el suport de tota la comunitat educativa de l'institut, de les famílies, de l'ajuntament d'Artés i de les empreses col·laboradores. L'èxit d'aquest programa es deu a l'aplicació d'una metodologia didàctica més funcional, significativa i transversal. La valoració d'aquests sis cursos és molt positiva, ja que s'ha aconseguit sempre un alt índex d'aprovats.

Descàrregues

Publicades

07.05.2019

Número

Secció

Pràctica professional