Estratègia i gestió policial als centres educatius

Autors/ores

  • Mª Elena Martínez Moreno Policia Comunitària de la PG-ME a l’ABP Nou Barris
  • Domènec Colomé Gómez Policia Comunitària de la PG-ME a l’ABP Nou Barris

Resum

L'objectiu d'aquest article és explicar com treballa la Policia de la Generalitat Mossos d'Esquadra (PG-ME), i concretament la comissaria de Nou Barris a Barcelona, ​​per aconseguir el benestar social que implica una convivència en els centres educatius pacífica i real . Es pretén posar de manifest el treball transversal amb l'administració educativa, els docents, les associacions de pares i mares, dels alumnes i la ciutadania en general, per fer front a les problemàtiques que sorgeixen al voltant de les escoles mitjançant uns serveis policials de qualitat.

El creixent fenomen de la seguretat a l'espai públic ha generat que la PG-ME, ideés estratègies transversals per millorar l'ús i seguretat d'aquest espai. Així, es presenta la importància de la prevenció com a element clau en la seva gestió i la necessitat de planificar concretament tota mena d'activitats en xarxa en cada àmbit territorial, tenint en compte la diversitat i ideosincracia de l'entorn.

Així doncs, ens interessa explicar el vincle existent entre les característiques d'un espai i els fenòmens d'inseguretat, i la necessitat de, un cop diagnosticada la situació conjuntament amb els actors locals, planificar de manera transversal i multidisciplinàriament, les estratègies que procurin una millora de l'entorn quotidià i en conseqüència, i com a efecte directe, la millora de la seguretat, i la seva percepció per part de la ciutadania que conviu i interactua en aquest espai.

Descàrregues

Publicades

15.11.2019

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació