La USEE de trastorns de conducta de l'Institut Narcís Xifra Masmitjà de Girona

Autors/ores

  • Àngels Donadeu i Farrarons Educadora d'Educació Especial
  • Carme Jiménez i Moreno Orientadora Educativa de la USEE
  • Lídia Renart i Colom Orientadora Educativa de laUSEE

Resum

En l'article que presentem a continuació, fem una reflexió sobre la nostra pràctica educativa diària a la USEE de Trastorn de Conducta (TC) de l'INS Narcís Xifra i Masmitjà de Girona. S'hi reflecteix la metodologia, organització, funcionament, praxi, etc. d'aquest recurs, que és una experiència pilot iniciada el curs anterior. És la primera i única de la província de Girona.

Referències

Bardón, C.; Vilà, F. (2002). El trastorn mental greu a la infància i l'adolescència en l'assitència psiquiàtrica i psicològica i en els àmbits escolar i social. Ponència presentada en el 1er Congrés Català de Salut Mental del nen i l'adolescent. Barcelona.

Bolea, E.; Burgos, F.; Duch, R. ; Vilà, F. (2004). Intervenció psicopedagògica en els trastorns del desenvolupament. Mòdul: Els trastorns de conducta. Barcelona. UOC.

Gallardo, A. (2004). Atenció educativa per a l'alumnat amb necessitats educatives especials (NEE) associades a trastorns de la personalitat i/o conducta. Licència d'estudis. Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya.

Pennac, D. (2008). Mal d'escola. Barcelona. Biblioteca Universal Empúries.

Winnicott, D. (1999). La tndencia antisocial a Escritos de Pediatría y Psicoanálisis. Barelona. Paidós Psicología Profunda

Descàrregues

Publicades

28.07.2019

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació