Experiències de mediació amb joves des d'un Servei Municipal de Mediació Ciutadana

Autors/ores

  • Aidà Almirall Serra Psicòleg i Mediador. Servei Municipal de Mediació Ciutadana de Sant Boi de Llobregat
  • Maribel García Cotto Teòloga i Mediadora. Servei Municipal de Mediació Ciutadana de Sant Boi de Llobregat

Resum

En el marc de la mediació ciutadana i comunitària que es porta a terme des d'un servei municipal, són freqüents les situacions protagonitzades per joves. En el present article, després de contextualitzar la situació actual de la mediació en l'àmbit municipal, es presenten diverses experiències amb joves a partir de les quals es reflexiona sobre els procediments emprats, el procés seguit, les implicacions de la feina en xarxa i els efectes que aquestes intervencions globals acaben tenint en diferents àmbits de convivència.

Referències

Diputació de Barcelona. Àrea d’Igualtat i Ciutadania. Programa de Mediació Ciutadana. http://www.diba.es/diversitat/mediacio.asp.(Consultat desembre 2009)

Lederach, J. P. (2000) ABC de la paz y los conflictos. Madrid. Catarata.

Munné, M., Prokopljevic, M., Ros, M., Llorens, T., Cals,M., Amorós,M., CanyameresM. , Serrano, J. (2009) Mediació ciutadana i comunitària. A Generalitat de Catalunya. Departament de Justícia. Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Materials del Llibre Blanc de la Mediació a Catalunya (pp. 69-80) Barcelona: Generalitat de Catalunya

Puntes, S., Munné, M., Centre per a la Innovació Local de la Diputació de Barcelona (2005). Els Serveis de Mediació Comunitària. Propostes d’actuació. Barcelona. Diputació de Barcelona. Institut d’Edicions.

Rozenblum, S. (2007) Mediación. Convivencia y resolución de conflictos en la comunidad. Barcelona. Editorial Graó.

Ubieto, J.R. (2009) El trabajo en red. Usos posibles en Educación, Salud Mental y Servicios Sociales. Barcelona. Gedisa

Descàrregues

Publicades

10.02.2020

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació