Conseqüències de la violència de gènere sobre nens i nenes

Autors/ores

  • M. Isabel Cárdenas Jiménez Assessora en temes de gènere. Servei de Promoció de Polítiques d’Igualtat Dona-Home. Diputació de Barcelona
  • Montserrat Garcia Picañol Assessora psicopedagogica EAP B-34 Sabadell

Resum

Amb aquest article pretenem iniciar un procés de reflexió sobre les conseqüències que la violència de gènere té sobre les nenes i els nens, així com sobre la seva prevenció des del context educatiu.
Iniciem aquesta reflexió a partir de com es produeix l'aprenentatge i la transgeneracionalidad de la violència, per analitzar posteriorment com és la funció social que compleix i aprofundir en les característiques de la violència de gènere en l'àmbit familiar i les seves conseqüències.

Referències

ALBERTÍN, P., CÁRDENAS, M. (2004). La inviolabilitat del cos. Una proposta de prevenció de la violència de gènere des de l’experiència, subjectivitat i relació entre dones. Institut Català de la Dona. (En premsa)

BONDER, G. (1998). Género y subjetividad. Avatares de una relación no evidente. Encuentro de Universidades de Latinoamérica y el Caribe: Género y epistemología: mujeres y disciplinas. Santiago de Chile.

BOURDIEU, P. (2003). La dominación masculina. Barcelona: Anagrama.
BRONFENBRENNER, J. (2002) La ecologia del desarrollo humano. Paidós.

CORSI, J. (comp.) (1994). Violencia familiar. Una mirada interdisciplinar sobre un grave problema social.. B. Aires, Barcelona, México: Paidós; 1997.

CORSI, J. (comp) (2003) Maltrato y abuso en el ámbito doméstico. Paidós,

GALTUNG, J. (1998) Tras la violencia 3R: reconstrucción, reconciliación, resolución. Bakeaz. Gernika Gogoratuz

Descàrregues

Publicades

01.07.2006

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació