El desplegament del pla de les escoles lliures de violència al Baix Llobregat. Visió col·laborativa i treball en xarxa

Autors/ores

  • Dolors Gispert Sala Inspectora d'Educació ST BLL
  • Laura Clavijo Fernández Psicopedagoga
  • Laura Börjesson Muñoz Treballadora social

DOI:

https://doi.org/10.32093/ambits.vi60504953

Paraules clau:

violència, educació, treball en xarxa, indagació, Assessorament, treball social

Resum

En la pràctica professional reflexionar, debatre, compartir, construir, analitzar, ens dota de qualitat i perspectiva en les actuacions que desenvolupem des de l’acció assessora en els diferents contextos o àmbits d’intervenció. Des d’aquesta perspectiva en aquest article exposem la gestació d’una xarxa de referents d’EAP al Baix Llobregat arran del desplegament del Pla d’Escoles Lliures de Violència del Departament d'Educació amb una visió col·laborativa i complementària del treball psicopedagògic i del treball social. Una xarxa de referents que ens ha portat a construir conjuntament un model d’actuació cohesionat i coherent a través d’un espai de reflexió, amb uns principis claus i un model d’actuació en xarxa.

Referències

Bolea, E. et al. (2017). “La conversa col·laborativa: escolta, relat i observació en el procés d‟assessorament”. Àmbits de Psicopedagogia i Orientació, número 47.

Departament d‟Educació. Generalitat de Catalunya (2021): Les escoles lliures de violència (1a edició). https://cutt.ly/RwXCJ41d

Meirieu, Ph. (2007). Una pedagogía para prevenir la violencia en la enseñanza . Exposición del profesor Philippe Meirieu desarrollada el 25 de octubre de 2007 en el marco del Ciclo de videoconferencias organizado por el Observatorio Argentino de Violencia en las Escuelas (Ministerio de Educación-UNSAM).

Román Maestre, B. «És molt important educar els professors perquè treballin en equip i en xarxa»https://www.uoc.edu/ca/news/2019/017-begona-roman

Ubieto, J. R. (2007). “Models de treball en xarxa Educació social”. Revista d’intervenció socioeducativa, 36, 26-39

Wells G. (2001). Indagación dialógica: Hacia una teoría y una pràctica socioculturales de la educación. Temas de Educación. Paidós, Barcelona.

Publicades

27.05.2024

Número

Secció

Pràctiques a nivell de les xarxes interserveis

Articles més llegits del mateix autor/a