De l'excel·lència a les excel·lències, una mirada inclusiva a l'èxit ducatiu*

Autors/ores

  • Ester Conesa INS Marta Mata, Montornès del Vallès
  • Jordi Domènech INS Marta Mata, Montornès del Vallès
  • Francisco Ginel INS Marta Mata, Montornès del Vallès
  • Montse Morcillo INS Marta Mata, Montornès del Vallès

Resum

La promoció de l’excel·lència és un pilar de la qualitat educativa de qualsevol centre. En el nostre centre, diverses estratègies organitzatives (diversificació curricular, seguiment tutorial, etc...) pretenen incidir per treballar l’execel·lència de manera inclusiva com a objectiu per a tot l'alumnat. Això implica el desenvolupament d'iniciatives i activitats didàctiques que afavoreixin el diagnòstic i la detecció, l'atenció a la diversitat i l'aprendre a aprendre.

*[L’original d’aquest article es va publicar a la revista Àmbits de Psicopedagogia núm 32, primavera 2011]

Referències

GARDNER, H. (1983). Inteligencias múltiples. Paidós.

AUSUBEL, DP; NOVAK JD; HANESIAN, H. (1983) Psicología Educativa: Un punto de vista cognitivo, Editorial Trillas: México.

CALVET, M. (2003) Elaborar informes de treball experimental: donar a conèixer l' acció i el pensament. pp. 169-188. En: SANMARTÍ, N.; Aprendre ciències tot aprenent a escriure ciència. Ediciones 62, Barcelona.

COLL, C.; PALACIOS, J.; MARCHESI, A. compil. (1992) Desarrollo psicológico y educación, II. Psicología de la Educación. Editorial Alianza Psicología. Madrid.

CARNÉ, M.; COMA, R. (2009) Diversitat y excel·lència. A Currículum i Organització. Direcció general de l'Educació Básica i Batxillerat. Departament d'Educació. Generalitat de Catalunya

CARNÉ, M.; COMA, R.; PRATDESABA, N. (2010): Cap a organitzacions també competencials. Ámbits de Psicopedagogia. num. 30. pp: 4-9.

CARNÉ, M.; COMA, R.; PRATDESABA, N. (2010) Els plans individualitzats: dels documents a la reflexió. Canviar de perspectiva. Ámbits de Psicopedagogia. num. 30. pp: 10-14

PRATDESABA, N. (2010). IES Marta Mata: Organització del treball per competències. Revista Catalana de Pedagogía. Monográfico sobre competencias básicas.

DOMÈNECH, J.; GUILLAUMES, M.; LOBO, J. (2011): Exprimiendo el dosier. Camform, una herramienta para la gestión de los aprendizajes en el aula (2011). Aula de Innovación Educativa. num. 201. pp 63-66.

ARGENT, T. (Coord.). (2011) Projecte educatiu "Millorem". Causes del fracàs escolar i propostes de millora. Vallès Oriental.

Publicades

15.01.2014

Número

Secció

Pràctica professional