Ciberassetjament, conducta de persecució

Autors/ores

  • Mossos d'Esquadra Oficina de Relació amb la Comunitat. ABP Nou Barris. RPM Barcelona Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra

Resum

Internet s'ha convertit en una eina imprescindible entre els menors. Si no ets membre d'una xarxa social, si no utilitzes al messenger i no comparteixes amb els teus amics fotografies, afeccions, preocupacions o llocs d'oci, et poden considerar una espècie en extinció. Aquesta és una de les grans virtuts de la xarxa i, alhora, un dels seus grans perills. Els delictes relacionats amb menors a Internet s'estan multiplicant de forma exponencial i això genera repercussions greus per a uns joves, que cada vegada més pateixen les conseqüències d'activitats com el gromming, sexting o ciberbullying.

Els joves i adolescents són molt vulnerables davant aquesta realitat virtual i és per aquest motiu que cal ajudar-los i orientar-los en l'ús responsable de les noves tecnologies. Que és el ciberassetjament? Quin paper juguen els pares i els docents en la prevenció d'aquest fenomen? Quines accions legals suposen aquest tipus de conducta?

La finalitat d'aquest article és fer arribar la importància que té la detecció i el treball d'aquest fenomen així com fer arribar a pares i docents estratègies per al seu tractament.

Descàrregues

Publicades

07.05.2019

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació