Per què treballar junts aules d’acollida i aules ordinàries? Algunes raons
Resum
Aquest article intenta aportar elements per a la reflexió sobre la necessitat que els alumnes estrangers acabats d'arribar a el sistema acadèmic tinguin accés a les activitats que es desenvolupen a les aules ordinàries, així com la conveniència que tal accés sigui coetani al pas dels alumnes per les aules d'acollida. Per argumentar aquesta tesi, i partint de les característiques de la població escolar entre 6 i 16 anys d'un municipi del Baix Llobregat, primer s'analitza la contribució que poden fer les aules d'acollida a el desenvolupament i la integració de l'alumnat. A continuació, s'utilitza la literatura per descriure algunes de les capacitats bàsiques que un alumne ha de tenir per obtenir un bon rendiment acadèmic. Es conclou que la contribució de les aules d'acollida és diferent i complementària a la de les aules ordinàries i que, per això, les dues són necessàries.
Referències
Cummins, J. (1984). Bilingualism and special education: Issues in assesment and pedagogy. Clevedon, England: multilingual matters
Purcell-Gates, V. (1995) Other people’s words: the cycle of low literacy. Cambridge, MA: Harvard University Press.
Snow, C.; Barns, W.; Chandler, J.; Goodman, J.; i Hemphill, L. (1991). Unfulfilled expectations: Home and school influences on literacy. Cambridge, MA: Harvard University Press.
Teberosky, A.; Sepúlveda, A.; Martret, G.; i Fernandez, A. (2006) El discurs sobre els textos i el coneixement textual. Articles, 40, pp. 50-65.
Descàrregues
Publicades
Número
Secció
Llicència
Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-Sense Obra Derivada. Aquesta llicència permet la descàrrega de les obres, i que es puguin compartir amb altres sempre que se’n reconegui l'autoria, però no permet que siguin modificades de cap manera, ni ser utilitzades amb finalitat comercial.