La pràctica de l'esport en les persones amb discapacitat

Autors/ores

  • Jaume Forn i Rambla Psicopedagog EAP B-27 Montmeló (Barcelona)

Resum

La pràctica esportiva entre persones amb discapacitat intel·lectual és un aspecte tingut poc en compte entre els professionals de sector. Les iniciatives dutes a terme per fomentar-ho han tingut un efecte molt positiu en la seva promoció i acceptació col·lectiva.
Entre la varietat d'esports practicats, hoquei sobre herba ha aconseguit fites molt destacables. Els compromisos adquirits entre alguns clubs esportius de prestigi i certes institucions d'educació especial han creat, a Catalunya, una xarxa de 14 equips, fins al moment, que té periòdicament l'oportunitat d'organitzar competicions, només amb lleugeres adaptacions del reglament, en tot cas supervisades per la Federació Catalana.
El treball conjunt de les escoles, els clubs, la Federació i l'entitat Special Olympics permet l'oportuna difusió d'aquesta activitat i l'aprofundiment en el caràcter formatiu i educatiu de les persones que el practiquen. L'esport s'instaura com un element vehiculizador del creixement personal, facilitador de l'accés als drets i deures dels ciutadans i en la realització d'una experiència integradora i inclusiva.

Descàrregues

Publicades

20.02.2020

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació

Articles més llegits del mateix autor/a

<< < 1 2 3 4 5 > >>