L' atenció a la diversitat a secundària amb el suport de moodle

Autors/ores

  • Àlex Letosa Porta Professor de psicologia i pedagogia d'educació secundària i consultor Universitat Oberta de Catalunya.

Resum

Al present article es posa de manifest què és i quins són els avantatges que suposa Moodle en l’ús de l’atenció a la diversitat a l’educació secundària. Avantatges com l’autoaprenentatge i l’autoregulació del propi aprenentatge així com el continu seguiment tutorial per part del professorat. Els resultats de combinar el treball a l’aula amb un recurs proper i motivador per a l’alumnat animen a compartir i millorar aquesta experiència. S’exposa, també, l’experiència didàctica portada a terme a un institut d’educació secundària on es va utilitzar el suport web Moodle per a treballar amb alumnes amb adaptacions curriculars individualitzades. Per a això es van utilitzar els programes de lliure distribució combinats amb altres programes educatius proporcionats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com JClic, Quaderns Virtuals, Videoteca dels CRP, etcètera

Referències

Bradford, P.; Porciello, M. i Bacon, N. (2007) The Blackboard Learning System: The Be All and End All in Educational Instruction? Journal of Educational Technology Systems, v35 n3 (p301-314).

Cavero, J. i Román, P. (2006) E-actividades. Un referente básico para la formación en Internet. Ed. Eduforma. Madrid.

Gutiérrez-Maldonado, J., Alsina, I., Carvallo, C., Letosa, A. y Magallón, E. (2007): Aplicaciones clínicas de la realidad virtual en el ámbito escolar. Cuadernos de medicina psicosomática y psiquiatría de enlace, 82, 32-51. R

Jameson, J; Ferrell, G.; i Kelly, J. (2006) Building Trust and Shared Knowledge in Communities of E-Learning Practice: Collaborative Leadership in the JISC eLISA and CAMEL Lifelong Learning Projects. British Journal of Educational Technology, v37 n6 (p 949-967).

Jason, H. (2007) Using Moodle: Teaching with the popular open source course management system. Ed. O’Reilly. Nova York.

Nadire, C. (2007) Assessing the success rate of students using a learning management system together with a collaborative tool in web-based teaching of programming languages. Journal of Educational Computing Research, Vol 36(3), 2007. (pp. 301-321).

Descàrregues

Publicades

15.01.2008

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació