El confinament: moltes preguntes i un mur de solitud dels infants i les famílies envers la socialització
DOI:
https://doi.org/10.32093/ambits.vi54.5011Paraules clau:
Confinament, Suports, InteraccióResum
L’autora exposa algunes de les necessitats observades i viscudes pels infants amb necessitats específiques de suport i les seves famílies durant la pandèmia. Demana reflexió i preveure respostes noves i anticipades a algunes de les qüestions que han interpel·lat als professionals i al sistema educatiu específicament.
Referències
LAPIERRE, A.; LLORCA, M.; SÁNCHEZ, J. (2015). Fundamentos de intervención en psicomotricidad relacional. Reflexiones des de la práctica. Málaga: Ediciones Aljibe.
DECRET 150/2017, de 17 d’octubre, Decret 150/2017, de l’atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu. Departament d’Ensenyament.
SERRABONA MAS, J. (2017). Abordaje psicomotriz de las dificultades del desarrollo. Barcelona: Ed. Horsario.
FRANCH, N. (2018). Poética Corporal. Psicomotricidad. Cuerpo en movimiento, cuerpo en relación. Barcelona: Octaedro Editorial.
MORILLO LESME, T.C.; LLORCA LLINARES, M.; SÁNCHEZ RODRÍGUEZ, J. (2018). Los Trastornos del vínculo: análisis e intervención des de la psicomotricidad relacional. “Caminando hacia una relación segura”. Buenos Aires: Ediciones Corpora.
MORILLO LESME, T.C.; LLORCA LLINARES, M.; SÁNCHEZ RODRÍGUEZ, J. (2019). La psicomotricidad como acompañamiento a la población infantil con TEA. Buenos Aires: Ediciones Corpora.
CENTRE EDUCATIU I TERAPÈUTIC CARRILET. Reptes i reflexions entorn l’alumnat amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) durant el context de pandèmia. Àmbits de psicopedagogia i orientació. Nº 53, novembre 2020 p. 60-72.
ARNAIZ SANCHO, V. (2020). El Valor del present a l’escola. Àmbits de psicopedagogia i orientació. Nº 53, novembre 2020 p. 3-9.
SAAL, S. (2020). ¿Alguien se preguntó cómo me siento? Inhibición psicomotriz. Conceptualización, clasificación e intervención clínica. Buenos Aires: Ediciones Corpora
Descàrregues
Publicades
Número
Secció
Llicència
Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-Sense Obra Derivada. Aquesta llicència permet la descàrrega de les obres, i que es puguin compartir amb altres sempre que se’n reconegui l'autoria, però no permet que siguin modificades de cap manera, ni ser utilitzades amb finalitat comercial.