La Fundació Impulsa al costat dels joves: Cap a un camí amb igualtat d’oportunitats

Autors/ores

  • Sandra Llinares Codina Psicòloga. Fundació Impulsa
  • Aina Vinyes Terrés Psicòloga. Fundació Impulsa

DOI:

https://doi.org/10.32093/ambits.vi59504940

Paraules clau:

escola inclusiva, necessitats socioeconòmiques, educació, barreres per a l'aprenentatge, diversitat, Fundació Impulsa

Resum

En aquest article explorarem el mètode de la Fundació Impulsa per donar resposta a les necessitats socials i educatives dels joves i la seva integració en el sistema escolar actual. També examinarem les barreres per a l'aprenentatge, amb un enfocament especial en la pobresa com a barrera que afecta molts estudiants. A més, abordarem els principis d'una escola inclusiva en el context de la joventut amb situació de fragilitat socioeconòmica. Aquest article destaca la tasca de la Fundació Impulsa en la promoció de l'educació i la igualtat d'oportunitats per als joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica. Enfocant-se en principis d'una escola inclusiva, la fundació està impulsant canvis positius a través de l'acompanyament i el suport personalitzat, assegurant que cap jove es quedi enrere en la recerca d'un futur millor. Aquest article pretén documentar aquestes experiències d’èxit tot identificant quines són les claus per a què aquestes es puguin esdevenir.

Referències

Bilbao Luarna, I. A. (2023). Acostament del món empresarial a l'alumnat de FP: estudi i disseny curricular d'una activitat d'ensenyament i aprenentatge involucrant a professionals del sector (Master'sthesis, Universitat Politècnica de Catalunya).

Corominas Rovira, E. (2003). L’opció acadèmica o laboral en acabar 4art d’ESO: expectatives i realitat. Factors que influeixen en l’opció triada. Revista Catalana de Pedagogia, 2003, vol. 2, p. 227-311.

Cortés Sánchez, A. (2016). Eines per reduir l’abandonament escolar en cicles de grau mitjà (Master's thesis, Universitat Politècnica de Catalunya).

Moriña, A. (2017). L'educació inclusiva a l'educació superior: reptes i oportunitats. European Journal of Special Needs Education , 32 (1), 3-17.

Muñio Peralta, C. (2023). Anàlisi pedagògica de la transició ESO-Programes de Formació i Inserció (PFI)-Cicles Formatius (Master'sthesis, Universitat Politècnica de Catalunya).

Pons i Rodríguez, B. (2019). Estudi de l'abandonament escolar als cicles de grau mitjà i formulació de noves metodologies per reduir l'alta taxa d'abandonament (Master'sthesis, Universitat Politècnica de Catalunya).

Publicades

20.11.2023

Número

Secció

MONOGRÀFIC " Sistema escolar i joves en situació d'exclusió social"