Creant documents per gestionar alumnes amb problemes de regulació de la conducta
Resum
Amb aquest article pretenem cobrir dos objectius. D'una banda mostrar com a partir de la feina creatiu, en el marc d'un grup de treball organitzat pel Pla de Formació de Zona, es genera reflexió i es creen eines de treball per als alumnes (en el nostre cas amb problemes de conducta). D'altra banda facilitar als diferents professionals el treball amb l'alumnat amb trastorn de conducta a secundària. Hem elaborat tres documents que, a manera de protocols, pretenen donar resposta a com crear vincle amb l'alumnat, com intervenir en moments de crisi i com gestionar els conflictes a l'aula ordinària.
Referències
AMERICAN PSYCHIATRIC ASSOCIATION (2000) Diagnostic and statistical manual of mental disorders, Fourth edition, Text Revision. American psychiatric Press, Washington DC. Edición traducida al castellano (2002) DSM IV-TR: Manual diagnóstico y estadístico de los trastornos mentales. Madrid: Masson.
Barkley, R. (2002) Niños hiperactivos: cómo comprender y atender sus necesidades especiales. Barcelona: Paidós.
Barkley, R. (2010)“El TDAH como trastorno de las funciones ejecutivas. Aplicaciones para su manejo en el aula ” Conferencias TDAH en Cantabria,
“El mundo del TDAH”. Asociación ACANPADAH (www.acanpadah.org).
Bolwby, J. (1985) La separación afectiva. Ed Paidós. Barcelona.
Geddes, H (2010) El apego en el aula. Ed Graó, Barcelona.
Geddes, H ( 2008) Jornades PRESME Noves mirades en salut mental i aprenentatge.
González, O. ( 2008) Cap a un currículum intercultural a Primària. La investigació-acció com a metodologia i la cançó com a desencadenant del canvi. UB
Labrador, F.J. (2008) Técnicas de modificación de conducta. Madrid: Plaza Edición.
NICE Guideline, National Institute for Clinical Excellence (NHS). (2005/003) Guidance on the short- term management of disturbed/violent behaviour in psychiatric inpatient settings and emergency departments. www.nice.org.uk.
Stainback, Susan. «L’educació inclusiva: definició, context i motius». Suports: Revista Catalana d’Educació Inclusiva, vol. 5, núm. 1 (2001), p. 18-5.
Descàrregues
Publicades
Número
Secció
Llicència
Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-Sense Obra Derivada. Aquesta llicència permet la descàrrega de les obres, i que es puguin compartir amb altres sempre que se’n reconegui l'autoria, però no permet que siguin modificades de cap manera, ni ser utilitzades amb finalitat comercial.