CIBERBULLYING. L’assetjament a través de la xarxa

Autors/ores

  • Jordi Collell
  • Carme Escudé

Resum

Què és el ciberbullying? Una nova forma d'assetjament o una forma perversa de relació interpersonal? Les noves tecnologies han afavorit la comunicació o més aviat assistim a la paradoxa de la incomunicació humana a la trucada era mediàtica? És important aclarir de què estem parlant quan ens referim a l'assetjament entre iguals a través de la xarxa, especialment tenint en compte que Internet configura el que s'ha donat a cridar "el quart espai de socialització". A quines emocions i conductes ens referim ?. Aquest article intenta aportar algunes idees a pares i professionals de l'educació per afrontar aquest problema.

Referències

http://www.pantallasamigas.net

http://www.ciberbullying.com

http://blogcindario.miarroba.com/tag/ciberbullying

http://www.cibersociedad.net

http://www.wiredsafety.org

http://www.ararteko.com

http://www.protegeles.es

http://www.arriskutek.net/des/autoformacion_Es/autoformacion.htm

http://www.acim.es/programes/apn/index.asp

Aftab P. (2006) Ciberbullying. Guia práctica para madres, padres y personal docente. Bilbao: Fundación EDEX (http://www.edex.es)

Monsoriu, M. (2007) Técnicas de hacker para padres. Cómo controlar lo que hace tu hijo por el ordenador Madrid: Creaciones Copyright

Ortega R., Mora-Merchán J.A., Jäger T. (2007) Acting against school bullying and violence Landau: Verlag Empirische Pädagogik.

Voors, W. (2005) Bullying. El acoso escolar. Barcelona: Oniro

Descàrregues

Publicades

24.03.2020

Número

Secció

Psicopedagogia i Orientació