Fracàs? Quin fracàs?
Resum
L'autor, reivindicant optimisme i iniciativa, exposa algunes dades d'un treball més extens, realitzat amb una llicència d'estudis, sobre inserció social dels exalumnes d'algunes experiències per a alumnat de secundària amb inadaptació, dutes a terme en diversos instituts de Catalunya. També, recull l'opinió del professorat i altres professionals del sistema educatiu. A més de observar-se una incidència directa amb l'èxit escolar es conclou, de les dades i opinions dels exalumnes, que prevenen positivament la futura inserció laboral i social d'aquest alumnat. Els professionals coincideixen en l'eficàcia d'aquestes experiències com a revulsiu al fracàs escolar.
Referències
BADIA PUJOL, JOAN (2007): “La innovació i els límits”, Escola catalana, nº 440
COMA DOSRIUS, RAMON (2005) coordinador: Projectes singulars a l’educació secundària obligatòria. Barcelona. Consell Comarcal del Vallès Oriental. Departament d’Educació.
COMA DOSRIUS, RAMON (2006): Incidència dels projectes singulars de secundària en l’èxit escolar i en la inclusió social dels adolescents amb dificultats d’adaptació. Departament d’Educació. Llicències 2005-2006. Generalitat de Catalunya.
COMA DOSRIUS, RAMON (2006): “Una oportunidad merecida” Cuadernos de Pedagogia nº 354.
FERRER FÀBREGAS, Ma T. (2005): Experiències educatives compartides entre centres de secundària i altres institucions per donar resposta a les necessitats educatives d’alumnes amb risc d’exclusió en el tram final de la seva escolarització obligatòria. Departament d’Educació i Universitats. Llicències 2004-2005. Generalitat de Catalunya.
SUBIRATS, J. (2004) “Responsabilitats socials i responsabilitats educatives”, VI Trobada Pedagògica de professorat de secundària 7-9-2004 , CRP Vallès Oriental I
Descàrregues
Publicades
Número
Secció
Llicència
Els autors/ores conserven els drets d'autor i concedeixen a la revista el dret de primera publicació de l'obra, registrada sota una llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-Sense Obra Derivada. Aquesta llicència permet la descàrrega de les obres, i que es puguin compartir amb altres sempre que se’n reconegui l'autoria, però no permet que siguin modificades de cap manera, ni ser utilitzades amb finalitat comercial.